Instalarea sistemelor de încălzire prin pardoseală

Instalarea sistemelor de încălzire prin pardoseală

Instalarea sistemelor de încălzire prin pardoseală

Principalul avantaj al încălzirii prin pardoseală este o construcție ascunsă, care economisește spațiu util în cameră.

Instalarea sistemelor de încălzire prin pardoseală.

Instalarea încălzirii prin pardoseală este un proces tehnic destul de complex, care necesită profesionalism și abilități speciale. Cea mai bună soluție ar fi instalarea unei pardoseli calde de către angajații companiei de la care ați achiziționat sistemul de încălzire prin pardoseală. În acest caz, consumatorul păstrează o garanție de 100% pentru încălzirea prin pardoseală și se protejează de orice problemă în cazul unei defecțiuni în timpul perioadei de garanție.

Funcționarea fiabilă și durabilă a unei pardoseli calde depinde în proporție de 99% de o instalare de înaltă calitate, iar dacă achiziționați o pardoseală caldă într-o singură companie și o instalați singur sau cu ajutorul angajaților unei alte companii, atunci vânzătorul nu poate fi pe deplin responsabil pentru funcționarea neîntreruptă a pardoselii calde.

 

 

 

Instalarea sistemului de cabluri DEVI „podea caldă” este posibilă atât la crearea unei noi podele turnate din beton, cât și în timpul reparațiilor de restaurare. Sistemul „încălzire prin pardoseală devi” poate fi utilizat și cu podele din lemn. Iar instalarea covorașelor de încălzire DEVImat și a cablurilor de încălzire DEVIflex garantează confortul în casa dvs.

Cabluri de încălzire Deviflex pentru încălzirea prin pardoseală - încălzirea prin pardoseală Devi sub șapă

Pentru încălzirea prin pardoseală, de regulă, se utilizează cablul Deviflex DTIP-18. Acest cablu de încălzire este utilizat în pardoseli din beton și renovate pentru încălzirea completă sau auxiliară. Utilizarea Deviflex DTIP-18 presupune turnarea unei șape cu 3-5 cm deasupra cablului de încălzire.

Cablul de încălzire Deviflex DTIP-10 este utilizat pentru instalarea încălzirii prin pardoseală în structurile de pardoseală din lemn, pentru pardoselile subțiri din beton și pardoselile renovate, precum și pentru protejarea țevilor de îngheț.

Instalarea cablului de încălzire Devi începe în etapa de construcție: din fiecare loc pentru cutia de instalare, două țevi din plastic sunt instalate pe stroboscop. Materialul termoizolant cu grosimea de 1-2 cm este așezat pe baza podelei, curățat de obiecte străine, pentru încălzirea mai economică a camerei (se recomandă, de asemenea, instalarea hidroizolației). Apoi se toarnă o șapă de ciment-nisip.

După aceea, instalarea încălzirii prin pardoseală Devi continuă cu montarea cablului de încălzire.

Banda de montare este așezată la fiecare 50 cm de podea, asigurând-o cu șuruburi sau cuie. Datorită distanței de 25 mm între elementele de fixare, podeaua caldă Devi poate fi instalată pe o zonă de orice configurație, precum și pentru a crea o putere de încălzire diferențiată în zonele locale.

Apoi, se verifică rezistența cablului de încălzire, care trebuie să corespundă valorii de pe autocolant pe cuplaj.

 

După aceea, tehnicienii atașează cablul de încălzire la banda de montare. Liniile de cablu nu trebuie să se atingă între ele. Diametrul de îndoire a cablului de încălzire trebuie să fie de cel puțin 5 cm.

Un tub ondulat este instalat între liniile cablului de încălzire, în care este plasat senzorul de temperatură a pardoselii. Montatorii fixează tubul de siguranță în centrul buclei cablului pentru funcționarea corectă a senzorului.

Un senzor de temperatură a podelei este instalat în tub.

Instalarea încălzirii prin pardoseală Devi sub formă de cablu de încălzire se termină aici. Podeaua este turnată cu o șapă de ciment-nisip, având grijă să nu lase buzunarele de aer. După ce s-a întărit, se instalează pardoseala decorativă.

Covorașe de încălzire DEVImat DTIF și DSVF și (nou!) Covor de încălzire DTIR-150 - Devi încălzit podeaua sub plăci.

 

Covoarele de încălzire sunt proiectate pentru instalarea încălzirii prin pardoseală în apartamente, birouri și alte spații.

Covoarele de încălzire Devi sunt clasificate în Devimat DSVF cu un singur nucleu și Devimat DTIF și DTIR cu două nuclee.

Alegerea covorașelor de încălzire DEVI se efectuează în funcție de suprafața camerei încălzite.

Sistemul DEVI de încălzire prin pardoseală cu gresie, care constă dintr-un covor de încălzire Devimat ™ și un controler Devireg ™, costă ca o țiglă de calitate pentru aceeași zonă.

Pentru încălzirea pardoselii băii, sistemul de încălzire prin pardoseală DEVI consumă aproximativ 50 - 150 kWh / m2 pe an, în funcție de condițiile climatice locale și de izolația camerei. Veți putea economisi folosind sistemul de încălzire existent.

O baie, de exemplu 6 m2, este de obicei încălzită prin încălzire centrală în toată casa. Dar podeaua cu gresie rămâne rece. Este ușor și ieftin să-l faceți confortabil cald cu o astfel de încălzire.

Sistemele DEVI de încălzire prin pardoseală sunt fabricate în conformitate cu standardele internaționale IEC.

Covorul de încălzire Devimat ™ este impermeabil și are un scut protector sub învelișul exterior, care este împământat.

Costul sistemului de încălzire prin pardoseală DEVI este de aproximativ două ori mai mic decât sistemul de apă. În plus, ușurința instalării economisește o mulțime de bani și efort instalând noul sistem chiar deasupra pardoselii vechi.

Datorită sistemului de încălzire prin pardoseală DEVI, stropi de apă și bălți se usucă rapid pe suprafața podelei de gresie.

Instalarea unui covor subțire Devimat ar trebui să înceapă prin întocmirea unei diagrame care să prezinte zona de instalare a covorului de încălzire și direcția așezării acestuia. Trebuie să ne amintim că covorul de încălzire este plasat în locuri neocupate de instalații sanitare, dulapuri, sobe și alte mobilier staționar.

Înainte de a începe lucrul, așezați o canelură în podea (dacă este necesar, rupeți și peretele) și montați un tub în care va fi instalat senzorul de temperatură a podelei. Capătul tubului este închis cu bandă, astfel încât să nu intre mastic sau ciment în el, în timp ce celălalt tub va rula cablul de la covorul de încălzire la cutia din spate.

Podeaua este curățată de praf și resturi. Un grund este aplicat pe podea pentru o mai bună aderență la covorul de încălzire. Instalarea încălzirii prin pardoseală Devi se realizează în așa fel încât senzorul de temperatură a pardoselii să fie între cele două linii ale cablului de încălzire aplicat pe saltea.

Dacă trebuie să plasați încălzirea prin pardoseală lângă corpurile de instalații sanitare, trebuie să tăiați cu grijă ochiul mat și să fixați cablul de încălzire, fără a uita de etapa de instalare aleasă. Este important să rețineți că cablul de încălzire nu poate fi tăiat.

După ce ați așezat covorul pe podea, așezați firele de conectare la cutia de joncțiune. Adezivul pentru mastic sau țiglă este întins pe podea cu o spatulă, fără formarea bulelor de aer. După finalizarea acestor lucrări, instalarea încălzirii prin pardoseală Devi poate fi considerată completă, rămâne doar să așezați dale sau alte acoperiri.

Sistemul DEVI este durabil. Din punct de vedere practic, cablurile și covorașele de încălzire DEVI vă vor servi la fel de mult ca clădirea în care sunt instalate, fără a necesita nicio întreținere! Garanția pe care o oferim pentru produsele prin cablu este de 10 ani, pentru termostate - 2 ani.

Accesând pagina Contacte ne puteți contacta pentru informații mai detaliate.